Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 53 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 57 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/classes/rss.class.php on line 36 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/modules/show.full.php on line 278 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 45 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/index.php on line 97 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/modules/show.custom.php on line 83  Recolta de grâu s-a încheiat cu un minus de 200 de mii de tone » Plotexcom SRL
Recolta de grâu s-a încheiat cu un minus de 200 de mii de tone

Recolta de grâu a constituit în acest an 500 de mii de tone, cu 200 de mii mai puţin decât s-a prognozat anterior. Ministerul Agriculturii anunţă că recoltarea s-a încheiat pe toate suprafeţele însămânţate. Autorităţile spun că necesităţile interne de grâu vor fi acoperite, dar preţurile ar putea creşte pe fondul deficitului de cereale în regiune.

Recolta medie de grâu a fost de circa 1 tonă la hectar, în sudul ţării şi de aproape 3 tone - la nord. În total, fermierii au strâns 500 de tone de grâu, cu tocmai 200 de mii de tone mai puţin decât s-a prognozat.

Totodată, ministrul Agriculturii avertizează că, pe fondul deficitului regional la grâu, fermierii vor fi tentaţi să exporte cerealele peste hotare la preţuri mai mari. În acest context, autorităţile sugerează brutăriilor să se asigure cu contracte de achiziţie a grâului pe termen lung. Cât ţine de preţurile la pâine, ministrul nu exclude că acestea ar putea creşte.

Potrivit autorităţilor, seceta a afectat cantitatea, în schimb calitatea grâului este mai mare decât în anii precedenţi.
Sursa prime.md

Sondaj

De ce tehnica dispuneti ?

MTZ
IUMZ
T-40
T-25
T-16
T-130
K-700
ZIL 130
SK-5 NIVA
DON 1500
Klass
John Dear

Noutati

MD- 2002 Republica Moldova
or. Chisinau str. Muncesti 271
Pavilionul nr. 5


serviciul vinzari si contabilitate
tel./fax: + 373 22 55 70 67

serviciul vinzari
tel. +373 22 52 71 70
tel. mob: +373 69330222

serviciul publicitate
+373 68222199