Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 53 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 57 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/classes/rss.class.php on line 36 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/modules/show.full.php on line 278 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 45 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/index.php on line 97 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/plotexco/public_html/engine/modules/show.custom.php on line 83  Moldova este pe locul 5 după volumul exportului de vinuri către Rusia » Plotexcom SRL
Moldova este pe locul 5 după volumul exportului de vinuri către Rusia

Moldova este pe locul 5 după volumul exportului de vinuri către Rusia
Moldova continuă să-şi majoreze volumul exportului de vinuri către Rusia, clasîndu-se, deocamdată, pe locul 5 în lista principalilor furnizori de vinuri pe piaţa rusă. Despre aceasta a relatat publicaţia RBC Daily, referindu-se la datele Serviciului Vamal Federal al Rusiei. Potrivit informaţiilor oferite, în ultimii ani, Republica Moldova furnizează pe piaţa rusă volumul de vinuri comparabil cu indicatorii Franţei, Italiei şi Spaniei (cei trei lideri în exportul de vinuri). Experţii au evidenţiat o creştere bruscă a livrărilor de vinuri din Moldova şi Ucraina către Federaţia Rusă, pe fundalul stagnării relative a indicatorilor liderilor în acest domeniu.

Astfel, companiile vinicole din Republica Moldova, în ianuarie-mai 2012, au livrat către Federaţia Rusă 9,5 mil. litri de vin sau cu 3,8 mil. litri mai mult (de 1,6 ori) în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2011. Pînă la apariţia nemulţumirilor din partea Serviciului Federal "Rospotrebnadzor", în aceeaşi perioadă, din Republica Moldova au fost importate 11,9 mil. litri de vin.

Potrivit datelor Serviciului Federal Vamal al Rusiei, Republica Moldova se situează pe locul 5 printre principalii furnizori de vin către Federaţia Rusă (9,8% din totalul importului). Pe locul 4 se plasează Ucraina (13,2%). Acum un an, Ucraina a fost al şaptelea furnizor de vinuri în Rusia (6% din totalul importurilor). Cu toate acestea, în ianuarie-mai 2012, livrările de vinuri din Ucraina către Rusia au crescut mai mult de două ori – de la 5,3 mil. pînă la 12,8 mil. litri. În structura generală a importului, poziţia de lider este deţinută în continuare de principalii producători de vin din Europa – Franţa, Italia şi Spania, cărora le revine 18,5%, 14,2% şi 13,5%, respectiv. Totodată, în termenii fizici, importul de vinuri franceze în Rusia, în ianuarie-mai curent, a scăzut cu 1,3 mil. litri, în timp ce volumul vinurilor spaniole importate a crescut cu 1,2 mil. litri, iar volumul vinurilor italieni s-a majorat cu 800 de mii de litri.

În general, în decursul primelor cinci luni ale anului 2012, volumul vinurilor importate în Rusia din străinătate a înregistrat o creştere de 10,2% - pînă la 97,5 mil. litri.

Sursa: noi.md

Sondaj

De ce tehnica dispuneti ?

MTZ
IUMZ
T-40
T-25
T-16
T-130
K-700
ZIL 130
SK-5 NIVA
DON 1500
Klass
John Dear

Noutati

MD- 2002 Republica Moldova
or. Chisinau str. Muncesti 271
Pavilionul nr. 5


serviciul vinzari si contabilitate
tel./fax: + 373 22 55 70 67

serviciul vinzari
tel. +373 22 52 71 70
tel. mob: +373 69330222

serviciul publicitate
+373 68222199